Sociala medier

Instagram lanserar sina profilersidor

Andreas Antonsen på Instagram (andreasantonsen) Ja, ni hörde rätt. Visst är det skoj! Det har nu gått 2 år sedan Instagram lanserade sin iPhone applikation och nu var det alltså på tiden att lansera den på webben. Tidigare har användarna varit tvugna att använda sig av statigr.am‘s tjänst för detta. Den nya webbprfilsidan som successivt rullas ut till användarna, är dess likhet med Facebook Timeline. En animerad, roterande mosaik av Instagram bilder upptar ungefär lika mycket utrymme som Facebook Timelines Omslagsfoto, en liten profilbild, kort biografi och efterföljare statistik ligger precis under. Miniatyrbilder är organiserade i omvänd kronologisk ordning längre ner på sidan, klicka på en, och det kommer att visas i full storlek tillsammans gillar och kommentarer. För första gången kan användare gillar och lämna kommentarer på bilder från webben, och följer nya användare också. Profiler ”likhet med tidslinje är inte särskilt förvånande med tanke på att Instagram förvärvades av Facebook detta tidigare September för $ 715.000.000. Det tyder på att en djupare integration mellan de två näten kan komma i framtida iterationer. Du kan se om din profil är upp genom att skriva in instagram.com / användarnamn, a la instagram.com/andreasantonsen (bilden ovan).